06 28 557 885 info@hetbergpad.nl

Wie ben ik?

Joke Bergsvoort

over mij

Joke Bergsvoort

Ik ben Joke Bergsvoort, 60 jaar, ik ben getrouwd en woon in Uden. Begin 2006 heb ik een burn-out gehad. 10 Jaar later, begin 2016, werd ik persoonlijk geconfronteerd met kanker. Dat maakte dat ik enerzijds op zoek ging hoe ik middels voeding mijn energie zo goed mogelijk op peil kon houden, maar ook wat geeft me energie en wat kost me energie. Op zoek naar een nieuwe en vooral een betere balans. Balans tussen inspanning en ontspanning. Een gezonde leefstijl die bij mij past.

Zo ging ik ook nadenken wat ik nog wilde in mijn werkende leven. Een reorganisatie in 2017 maakte dat ik besloot niet meer in het bankwezen verder te willen. Ik ben gaan nadenken. Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat kan ik met mijn levenservaring? Wat wil ik?

Nadat ik daar duidelijkheid over had ben ik een opleiding gaan volgen. Ik ben begonnen met de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Integraal betekend voor mij, je hoofd, je hart en je lichaam. Alles staat in verbinding met elkaar. Na het afronden van deze opleiding heb ik me gespecialiseerd in het coachen rondom kanker.

Wat mij ontspanning geeft is buiten zijn in de natuur. Dit geeft mij heel veel energie. Dat is de reden waarom ik ook Wandelcoach ben geworden. 

  • Wil jij ook weer één worden met je hart, hoofd en lichaam?
  • Meer weten over een gezonde leefstijl die bij je past?
  • Meer energie, vitaler, beter slapen en meer rust?
  • Het pad weer zien? Voor jezelf kiezen of keuzes maken waar je je prettig bij voelt?

Dan kan ik je daarmee helpen. Door  samen te onderzoeken. Wie ben jij?  Waar krijg je energie van? Wat zijn je kwaliteiten? Iemand die jou helpt om je eigen pad te vinden en je doel te bereiken. Stap voor stap.

Ik zou het fijn vinden om je hierbij te mogen helpen. Een stukje met je mee te lopen. Samen kijken wat bij je past. Wat voelt goed voor je. Zodat je weer met positieve energie in vertrouwen verder kan.

Kennis & ervaring

Opleidingen

Naast mijn kennis die ik heb opgedaan bij onderstaande opleidingen ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van kanker en burn out

Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en trainer

Post HBO opleiding tot Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Gevolgd bij Mark Academy voor levenskunst. Ik heb geleerd mensen te begeleiden op zowel het fysieke vlak alsook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak en op het gebied van pro-activiteit. De integrale benadering ten aanzien van vitaliteit, een gezonde leefstijl en een optimale totaalbalans. Als aanvulling hierop heb ik ook de opleiding tot Professioneel Leefstijltrainer gevolgd.

Wandelcoach

Bij Mindful Run Nederland heb ik ook de opleiding gevold tot Wandelcoach.
Tijdens het wandelen leer je mensen om te gaan met zijn ‘probleem’ en zorg ik ervoor dat de levensenergie weer gaat stromen. Daardoor kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. De methodiek richt zich op, bewegen, ademhaling, mindfulness en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)

Coaching rondom kanker

Van de Post HBO opleiding coachen rondom kanker bij de Academie CRK heb ik de basisopleiding gevolgd. De Academie CRK is de opleider voor professionals die mensen rondom kanker willen leren begeleiden met een warm hart en een rechte rug. Coachen rondom kanker gaat over de kunst om te leven. Er wordt gewerkt met het palet. Dit is een model om levenskunst methodisch te integreren in de praktijk. Het palet richt zich rondom de zes meest voorkomende thema’s vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk.  Als aanvulling hierop heb ik bij A-Plus opleidingen de Remissiecoach opleiding gedaan, coaching en leefstijl tijdens en na kanker.