06 28 557 885 info@hetbergpad.nl

Als trainer ben ik een nieuwe cursus aan het schrijven; Vitaal doorleven met kanker. Hoe is deze ontstaan?

In januari 2018 schreef ik mij in voor de opleiding Integraal Leefstijl en Vitaliteitscoach. Ik had op vrijdag een webinar gevolgd en als ik me uiterlijk op maandag inschreef kreeg ik de opleiding professioneel Leefstijl trainer erbij. Leuk dacht ik toen, maar daar ga ik waarschijnlijk toch niets mee doen! Januari 2019 slaagde ik voor mijn coach opleiding en in maart begon ik maar gelijk aan mijn Leefstijl trainers opleiding. Geslaagd in juni 2019. Leuke opleiding, maar nog steeds de vraag wat heb ik daaraan?

Nu februari 2020 weet ik wat ik eraan heb. Wat dan? Nou ik geef Mindful Walk en Mindful Run cursussen, dan komt het trainen en wat ik geleerd heb echt van pas. Hoe sta ik voor een groep, hoe breng ik de stof over, hoe ga ik om met de diverse individuen en hoe ga ik om met groepsgedrag.

En verder? Vorig jaar kwam ik weer in contact met een collega die ook deze opleiding heeft gevolgd. Zij geeft Leefstijl trainingen voor vrachtwagenchauffeurs Code 95 en vroeg of ik daar ook interesse in had.  Eind vorig jaar een aantal korte leefstijltrainingen gegeven U19. Wat blijkt, ik vind het super leuk om te doen. En alles wat ik geleerd heb kon ik in de praktijk brengen. Samen nog een andere Code 95 training geschreven en gegeven, Sociale Veiligheid omgaan met agressie en de rem op stress U15. Tijdens deze training kwam naast kennis ook mijn jarenlange werkervaring als private banker van pas.

En nu? Ik merk dat ik naast het individuele coaching, mijn hart ook ligt bij het geven van trainingen.

Dus waar ben ik mee bezig? Het schrijven van een training voor een kleine groep mensen die kanker hebben. Vitaal doorleven met kanker. Hier komt al mijn kennis die ik heb opgedaan tijdens diverse opleidingen en mijn eigen ervaring samen. Ik voel me zelf beter, vitaler en ben meer in balans dan 4 jaar geleden dat ik de diagnose kanker kreeg. Mijn bloedwaardes stijgen wel, maar door voeding, leefwijze, het omgaan met emoties en de door mij gemaakte keuzes voel ik me goed. Voor mij geldt dus zeker Vitaal doorleven met kanker. En lukt dat altijd? Nee natuurlijk niet. Ook ik ben af en toe bang, angstig, onzeker, moe en boos. Zeker als mijn lichaam of hoofd even ho zegt. Maar ik weet er nu wel er mee om te gaan en verder te gaan.

Meer weten? Neem gerust contact met me op via mijn contact formulier. Of bel me 0628557885!