06 28 557 885 info@hetbergpad.nl

Coronavirus, Ik en Het Bergpad.

Mijn vorige blog ging onder andere over mijn nieuwe cursus Vitaal doorleven met kanker. Deze zal van start gaan in maart. Daarover stond ook een mooi interview van mij in de plaatselijke krant op 11 maart. Verder stonden er halverwege maart de start van Mindful Run en Mindful Walk cursussen gepland, leefstijltrainingen. Wat niet gepland was, is het Coronavirus! Deze blog gaat over het effect van het Coronavirus op mij en op mijn bedrijf.

Het Coronavirus

Het Coronavirus zorgde ervoor dat bij mij zo ongeveer alles stil viel persoonlijk en zakelijk. Alle cursussen werden of stop gezet of gingen niet door. Gezondheid voor alles! We zijn nu 2 weken verder. En nog maar 1,5 week geleden kregen we op zondagavond het bericht van de minister dat we afstand moesten houden en bij voorkeur binnen blijven. Hoe bizar snel alles kan veranderen.

Ik, Joke

Wat betekent het voor mij? Zoals jullie weten behoor ik ook tot een risicogroep. Mijn immuunsysteem is en werkt goed. Maar als ik het krijg zal het wel heftig worden. Maakt me dat bang? Nee, wel voorzichtig! Mijn sociale leven staat stil. Gelukkig heb ik mijn man en zijn we samen. Het betekende wel dat ik even uit balans was. Vorige week was ik heel onrustig, verward. Sliep slecht en lag veel wakker. Toch een beetje piekeren. Hoe zal het gaan met mijn vader bijna 87 jaar, mijn schoonmoeder net 88 jaar. De kinderen, kleinkinderen? Familie? Vrienden? Af en toe ook emotioneel, onzeker, wat staat ons nog allemaal te wachten. Vorig week dan ook helemaal niet met mijn werk bezig geweest. Ik denk dan altijd aan de instructies die je in een vliegtuig krijgt, help eerst jezelf voordat je een ander kan helpen.

Hoe heb ik mezelf geholpen?

Ouderwets grote schoonmaak gehouden in huis. Gepoetst, ramen gelapt, gordijnen gewassen. Gewerkt in de tuin, snoeien en opruimen. Elke dag ongeveer 1,5 uur gewandeld. Toen ik een burn-out had ging ik ook elke dag wandelen. Wandelen geeft mij rust, ruimte en positieve energie. Ook nu weer. Dus zolang we naar buiten mogen blijf ik, op gepaste afstand, en daar waar het rustig is wandelen. Maar ook gewoon even niets doen, lummelen. Boeken lezen en jawel mijn hobby uit mijn jeugd opgepakt, breien! Creatief bezig zijn. Stilstaan, ook bij mijn emoties die mogen er zijn. Er over praten. Maar vooral rust vinden en proberen gezond te blijven!

Het Bergpad

Wat betekend dat voor het Bergpad? Veel! Het is bij mij praktisch stil gevallen. Ik geef veel groepstrainingen Mindful Run en Walk. Nieuwe cursussen stonden gepland en kunnen niet doorgaan. Vitaal doorleven met kanker gaat voorlopig niet door. Leefstijl trainingen aan vrachtwagenchauffeurs, code 95 werden afgezegd. Bizar hoe snel het kan gaan en bizar hoe snel het verandert in nog geen 2 weken tijd. Vanaf deze week het werk weer rustig opgepakt. Nieuwe planning maken. Administratie op orde brengen. Teksten aanpassen. Nadenken wat kan ik nog wel? Van offline naar online. Omschakelen dat kost even tijd. Tijd die ik mezelf ook geef.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Algemeen advies; zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf. Ga naar buiten, wandel of beweeg zolang het nog kan elke dag even. Schoonmaken, opruimen. Eet gezond en gevarieerd. Blijf in beweging ook thuis, via you tube wordt nu veel gratis aangeboden. Slaap genoeg. Pak je rust als dat kan. Wees creatief. Laat al die emoties er zijn. Het mag er allemaal zijn. We mogen bang, angstig, verwarrend of boos zijn. Leef in het nu, nu op dit moment. Sta ook eens stil. Blijf gezond!

Heb je vragen, heb je hulp nodig? Wil je gewoon even praten? Bel, mail of app me! We kunnen praten via de telefoon of skype. Zodat we samen kunnen kijken wat ik voor je kan betekenen. Samen hier goed en gezond doorheen komen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het vinden van een nieuwe balans.

Vitaal doorleven, dat geld nu voor iedereen!